Dyskografia - Krzysztof Fetras - oficjalna strona

Idź do spisu treści

Menu główne:

Dyskografia

Krzysztof Fetras Quartet
 "Odpust"
(2015)
Country Red; Dogonic Horyzont; The Yellow Joy;
Łódź; Three Colors & Black; Over The Blue;
Wolanie Na Puszczy; Odpust; PS
Muzycy:
  Krzysztof Fetras, gitara jazzowa archtop (1-8),
      
akust (1,2,3,4,6,7), klasyczna (9), midi guitar (8)
  Tomasz Król, gitary: elektr(2,3,5,7,8), akustyczna                                 (1,4,6,9); akordeon (8)   
  
Marcin Fidos, kontrabas, Jarek Gaś, perkusja
All compositions by Krzysztof Fetras, Recorded at Tonn Studio, Łódź 2014/2015 Poland

      
     R e c e n z j e
 1
Jazz Forum
       Konrad Żywiecki (1-2/2017)

    Jazz Forum - LUTY 1-2/2017 pdf
  2 Polish-Jazz (ENG) Adam Baruch (2015)
      Tłumaczenie (PL) pdf

      
M u z y k a
 
*  "Country Red" | 2015
  * "Three Colors & Black" | 2015

Krzysztof Fetras Project /Tomasz Król  "Different Guitar" (2012)
Free Dom (Król/Fetras/Nowicki); Round Trip (Ornette Coleman); Epistrofa; Different (I. & K.Fetras); Uczciwe zajęcie; Słońce Irlandii; Zygzak; Idę do Ciebie
Muzycy:
  Krzysztof Fetraś, gitara jazzowa i akustyczna
  
Tomasz Król, gitara akustyczna i elektryczna, banjo
  
Mikołaj Nowicki kontrabas, Jarek Gaś perkusja

Recorded at Mirek Gil Studio, 17 October 2011 Warszawa, Wito CD WK 001

       R e c e n z j e                     
  1
Jazz Forum
      
Tomasz Jaśkiewicz (1-2/2013)

 
   Jazz Forum - LUTY(1-2/2013)  pdf
  2 Polish-Jazz (ENG) Adam Baruch (2012)  
      
Tłumaczenie (PL) pdf
  3 Polish Jazz
     "
Recordings & Beyon" 2016 by Maciej Lewenstein      Tłumaczenie (PL)  pdf

         M u z y k a
    * "Free Dom"   | 2012
   * "Round Trip" | 2012

Krzysztof Fetras Trio
"
Night In Praha Live" (1998/2005)
Few Warm Notes; Treaty of Joy; We Are Together Today; Mr. Kaz; Night in Praha; Don't Go Away Now
Muzycy:

Krzysztof Fetras  gitara elektryczna i akustyczna; syntezatot gitarowy
Piotr Żaczek  git
ara basowa fretless
Grzegorz Grzyb
perkusja

All compositions by Krzysztof Fetras;"Few Warm Notes" dedicated to Jarosław Śmietana polish guitarist; "Mr.Kaz" dedicated to Kazimierz Jonkisz legendary polish drummer - Recorded Live January1998 in concert from Jazz Club "U Stare Pani" In Prague Czech Republic
Jazz Forum Rec 040 2005

 


       R e c e n z j e  
 1 Polish-Jazz (ENG)
      Maciej Nowotny
(2012)
 Tłumaczenie (PL) pdf
 2 Jazz Forum - LISTOPAD 10-11/2005
       M u z y k a
       dostepna cała płyta za darmo, FULL for free!

   
* "Night In Praha" 1998/2005   (SoundClode)
   
* "Night In Praha" 1998/2005   (You Tube)
                     
                        

Impresions Of Christmas  (2004)
Początek; Radość; Pokój; Las; Światło;
Spróbuj zrozumieć; Sen nocy na przedmieściu;
Ghost Town (Bill Frisell); Tak; Pocztówka z Warszawy
Muzycy:

Krzysztof Fetras gitara elektryczna i akustyczna  
Michał Kulenty
saksofon altowy i sopranowy
Michał Jaros
kontrabas
Marek Stach
perkusja
Bart
osz Ługowski gitara akustyczna
Łukasz Pasternak
gitara klasyczna
Tomasz Klewicki gitara akustyczna i elektryczna
Natalia Płaczek
skrzypce

Arrangament by Krzysztof Fetras; Recorded at Studio Nieporęt 2003  Polonia Rec 325 (2004)


        R e c e n z j e                 
  1 Jazz Forum
      
Marek Cabanowski  GRUDZIEŃ (12/2004) pdf

  2 JazzPress
        Wojciech Sobczak-Wojeński
       - Jazz pod choinkę -
2015 pdf

        M u z y k a
    
* "Impresions Of Christmas" | 2004 (You Tube)
   * "Impresje Kolędowe" | 2004 (SoundClode)


Krzysztof Fetras "Caravan" (1997)
Caravan; Wszyscy na jednego; Daleko,daleko stąd; Nieskończony blues dla żony; Czas dla dzieci; Bohaterowie codzienności; Czy pamiętasz 29 czerwca; Noc w Akademii; Przepływ fali; Nie ma tu ciszy; Epilog
Muzycy:
  
Krzysztof Fetras guitars, harmonizer, synth
All compositions by Krzysztof Fetras except (1) by JuanTizol, Diuke Ellinghton
Recorded at "Żak" Radio Studio, Łódź Marth October 1994; Music Academy, Łódź October December 1996;
Polonia Records 086 (1997)


Impresje Gitarowe (1994) MC
Muzycy:
Krzysztof Fetras - guitars & composer

Recorded at "Żak" Radio Studio, Łódź Marth October 1994

[not available]

 
 


              Dyskografia
               
Krzysztof Fetras

Odpust (2015) Krzysztof Fetras/Tomasz Król /Marcin Fidos/Jarek Gaś
Different Guitar (2012)  Krzysztof Fetras/Tomasz Król /Milołaj Nowicki/Jarek Gaś
Impresions Of Christmas (2004) /with Michał Kulenty
Night in Praha Live (2005/1998)   Krzysztof Fetras /Piotr Żaczek/Grzegorz Grzyb
Caravan  (1997)   Krzysztof Fetras guitars
Impresje Gitarowe MC (1994)  Krzysztof Fetras guitars [not available]

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego